27 февраля 2018

Чому Інфузорія шукала туфельку

419

На вихідних у нашій школі пройшов день відкритих дверей. Цей захід завжди величезна проблема, здебільшого для учнів. Чомусь саме ми зобов’язані презентувати щось для того, щоб зацікавити майбутніх п’ятикласників.

До цього року частіше за все презентація відбувалася так: батькам та іноді дітям читали свої доповіді учасники МАН та турнірів. Як ви можете здогадатись, вони з абсолютним нерозумінням того, що відбувається, сиділи кліпаючи очима. Та цього року розваги для дітей обирали на наш розсуд, тому ми вирішили повністю відійти від цього формату.

На нашій «біологічній станції» ми поставили сценку. Я та моя подруга після недовгих роздумів вирішили використати сценарій дещо абсурдного спектаклю з дивною назвою «Йшла амеба по субстрату». Сюжет спектаклю взагалі не про амебу і не про субстрат, але назва нас заінтригувала, а сам текст – ще більше. У даній постановці розповідається про пригоди інфузорії, що мала б іти на інший бік калюжі з амебою на бал, та її туфельку вкрав малярійний плазмодій. Скільки ж ми сміялись, коли вперше прочитали цей сценарій, та ще більше – коли почали репетиції.

Головними персонажами, окрім інфузорії, амеби та плазмодію, були Антоні ван Левенгук, комар, клоп та трипаносома, а акторами – учні 9-11 класів. Репетицій майже не було, учасники змінювали ролі майже кожного дня, тому спектакль виходив доволі сумбурним. І всі ми, сонні та змучені, за годину до першого виступу на ходу його додумували. До того ж ми були «приємно здивовані» тим, що мали б показували цю сценку 6 разів поспіль в кабінеті біології. Та все ж таки це був доволі цікавий досвід: додумувати невивчений текст, імпровізувати та грати. До того ж кожна група дітей була кардинально різною: деякі з них сиділи мовчки, здається, не розуміючи жодного слова, а деякі ледь не перевершували нас знаннями. І питання, що ставили діти, кардинально відрізнялись.
Одні питали старшокласниць акторок: « Чи є в вас хлопець?», інші: «Звідки беруться діти?», і лиш одиниці – за темою вистави.

Діана Уткіна, 16 рочків

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии
Медіагрупа Скрепка

    Україна, м. Харків
    Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
    +38 (050) 96-56-629 (9:30 - 18:30)

Ми в соц.мережах: